Paarden in de herfst vaak te dik of te dun

De laatste tijd krijgen wij veel vragen van paardeneigenaren dat paarden te dik of te dun zijn. Helaas is daar niet altijd een kant en klaar antwoord voor. Hiervoor kun je ons bellen zodat we je een zo uitgebreid mogelijk advies kunnen geven tel: 085-0787979 (bereikbaar tussen 09:00 en 17:00)

Verder is het raadzaam om te kijken of je paard genoeg droge stof en of vezels binnen krijgt en hoe snel je paard de SuperFit Broxxx opeet. Eet je paard de brokken snel en gretig op dan kun je altijd de dosering een beetje verhogen tot je paard het weer langzaam gaat eten. Vaak hebben te dikke of te dunne paarden een tekort aan vitamine/ mineralen of vezels. In de herfst is het gras vaak kort en vooral paarden die dan nog geen hooi krijgen kunnen te weinig ruwe stof en vitaminen en mineralen binnenkrijgen en teveel suikers. Daarnaast krijgt je paard rond deze tijd zijn wintervacht. Verharen kost veel energie. Wat extra Superfit Broxxx helpt je paard goed door de verharing heen te komen.

Voldoende ruwvoer is erg belangrijk. Wij houden ongeveer 2kg per 100kg lichaamsgewicht aan. Een paard van 500kg krijgt dus 10kg hooi per dag. Vooral nu al in de herfst is het belangrijk voldoende hooi te voeren.

Daarnaast krijgt je paard rond deze tijd zijn wintervacht. Verharen kost veel energie. Wat extra Superfit Broxxx helpt je paard goed door de verharing heen te komen.