• 1.Aandoeningen
 • Helpt het tegen zomereczeem

  Dit wordt op dit moment getest.

  Op Facebook vind je reacties van onze klanten (Klik hier).

 • Helpt het tegen hoefbevangenheid?

  Dit wordt op dit moment getest.

  Op Facebook vind je reacties van onze klanten (Klik hier).

 • Helpt het bij OCD?

  Dit wordt op dit moment getest.

  Op Facebook vind je reacties van onze klanten (Klik hier).

 • Mijn paard blijft te mager mager, hoe kan dat?

  Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het paard kan ziek zijn, pijn of wormen hebben, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals stress. Het is goed om eerst naar de oorzaak te kijken, vraag bij twijfel een dierenarts je paard te onderzoeken.

  Maar let er ook op dat je paard voldoende hooi krijgt. Geadviseerd wordt ongeveer 2 kg per 100 kg lichaamsgewicht. Hoe minder droog, hoe meer ze nodig hebben omdat er dan veel water inzit, zoals bij voordroog of gras.

  Als je hooi voert in een hooinet, let er dan op dat de mazen niet te klein zijn, blijft er nog hooi achter in het net, voer dan om te testen eens wat hooi los, als je paard dat goed eet en niet uit het net, is er dus iets mis met het hooinet. Ook is het belangrijk dat het hooi van goede kwaliteit is. Het moet lekker ruiken en niet oud zijn of stoffig. Ook kun je extra een hand grove luzerne per dag bijvoeren om de speekselproductie te stimuleren en voer Metazoa HP23 bij. Wij adviseren 0,5 tot 1 kg per dag afhankelijk van het gewicht van je paard.

   

   

 • Ik heb een maagzweergevoelig paard helpt hp23?
  Zorg dat je paard de hele dag hooi kan eten, dit is heel belangrijk. Een paard moet de heel dag wat te eten hebben omdat hij de hele dag maagzuur produceert. Door te kauwen. produceert hij speeksel en daarmee calcium. De calcium neutraliseert het maagzuur wat goed is tegen de maagzweer. In luzerne zit van nature veel calcium, meer dan in hooi, omdat de plant 2 a 3 meter wortelt en dus meer calcium opneemt. HP23 brok is gemaakt van alleen het blad van de luzerne, HP23 bevat 2,2% calcium, dit is méér dan in gewone luzerne. Dit is dus heel goed om het maagzuur te neutraliseren. Maar let dus vooral ook op dat je paard genoeg te kauwen heeft, de hele dag door in de vorm van hooi. Structuur is belangrijk dus liefst niet te fijn hooi, maar grof stengelig hooi. Eventueel kun je ook een handje grove luzerne toevoegen voor meer structuur.

Klik hier om een vraag te stellen die er (nog) niet bij staat.