• 1.Aandoeningen
  • Mijn paard blijft te mager mager, hoe kan dat?

    Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het paard kan ziek zijn, pijn of wormen hebben, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals stress. Het is goed om eerst naar de oorzaak te kijken, vraag bij twijfel een dierenarts je paard te onderzoeken.

    Maar let er ook op dat je paard voldoende hooi krijgt. Geadviseerd wordt ongeveer 2 kg per 100 kg lichaamsgewicht. Hoe minder droog, hoe meer ze nodig hebben omdat er dan veel water inzit, zoals bij voordroog of gras.

    Als je hooi voert in een hooinet, let er dan op dat de mazen niet te klein zijn, blijft er nog hooi achter in het net, voer dan om te testen eens wat hooi los, als je paard dat goed eet en niet uit het net, is er dus iets mis met het hooinet. Ook is het belangrijk dat het hooi van goede kwaliteit is. Het moet lekker ruiken en niet oud zijn of stoffig. Ook kun je extra een hand grove luzerne per dag bijvoeren om de speekselproductie te stimuleren en voer Metazoa HP23 bij. Wij adviseren 0,5 tot 1 kg per dag afhankelijk van het gewicht van je paard.