Wat vinden anderen van Metazoa? Lees hier alle reviews

Kijk voor meer ervaringen op facebook. of de site van Agradi.

Een heel ander paard

Na lang googelen naar een volledige voeding voor mijn paard geef ik haar sinds begin oktober 2016 Metazoa Broxx in combinatie met de Luzerne.
Na een heftige mokperiode en een schriftelijk energie onderzoek, kwam ik er achter dat mijn merrie waarschijnlijk niet voldoende voedingsstoffen binnen kreeg die zij nodig heeft. Ik gaf haar al jarenlang hetzelfde, maar zeker niet de hoeveelheid die zij officieel binnen zou moeten krijgen. Dit omdat dit zou neerkomen op ruim 4,5kg krachtvoer per dag en zij dan moddervet zou worden. Na lang wikken en wegen en googelen kwam ik uit op Metazoa en besloot om dit te gaan proberen.
Door de hoeveelheid die je moet geven, was ik erg bang dat zij af zou vallen, maar niets is minder waar. Zij blijft nu super mooi op gewicht en ziet er super uit. Zij is veel relaxter geworden in haar doen en laten en dat is zeker te merken met rijden, soms vind ik haar zelfs te relaxt. Zij heeft natuurlijk nog steeds haar uitspattingen, maar dat zit nu eenmaal in haar karakter. Ik ben ook heel blij met de foto’s die ik van stalgenoten krijg, dat zij overdag relaxt een dutje doet op stal. Iets wat zij heel lang zelden deed.
Wat mij nog het meest deugd doet is de werking voor haar hoeven. Al sinds een jaar of 9 heeft zij in beide voorhoeven een scheur zitten tot in haar kroonrand. Heb met de hoefsmid al veel geprobeerd om deze weer weg te krijgen. Nu ik de metazoa voer zie ik ineens dat deze gestopt zijn met doorscheuren en er langzaam uit gaan groeien. Ik neem hiervan nu steeds foto’s om het resultaat in de gaten te houden. Ik ben hier erg blij mee, want ik had nooit gedacht dat dit ooit zou gebeuren. Dit is voor mij ook het grote bewijs dat zij duidelijk tekorten had van voedingsstoffen.
Sinds ik Metazoa gebruik ben ik ook gestopt met het geven van extra magnesium, omdat dit in principe voldoende in de brok aanwezig is. Tot nu toe ben ik ook niet van plan dit nog extra te gaan geven.
Al met al heb ik een heel ander en relaxter paard gekregen, dat nu gewoon voldoende binnen krijgt wat zij nodig heeft en daar door een algeheel gezond paard is.

Jojanneke Haverkamp

Een klein beetje is voldoende

Dit is Salena. Bijna 14 jaar en bij mij geboren, ik was toen 16jaar. Ze is dus een groot deel van mijn leven bij me, en we hebben dus veel meegemaakt. Met haar doe ik vrijheidsdressuur, aangespannen rijden, lange lijnen en in de zomer trekken we er vaak met trailer op uit om lekker naar ’t bos of strand te gaan voor een wandeling. Ook is Salena goed onder het zadel.

Sinds nu driekwart jaar gebruik ik Metazoa Superfit Broxxx, ik koop dan de emmertjes. Voor mij is het fijn dat ik zo’n kleine hoeveelheid hoef te voeren ipv 750gram. Ik heb veel voeders geprobeerd, maar om aan de dagelijkse voedingsbehoefte te komen vind ik bijna een kg voor een shetlander gewoon geen goed idee. Via bokt werd ik over metazoa getipt, nooit van gehoord. Voeders die ik hiervoor gevoerd heb zijn pavo, cavalor, subli en havens.

 

Salena

100 kilo afgevallen

Ik geef mijn 13-jarige kanjer al sinds 2012 Metazoa. Mijn ijslander was ongeveer 100 kilo te zwaar. Samen met mijn toenmalige staleigenaresse heeft hij in een klein jaar die 100 kilo weggewerkt. Tot op de dag van vandaag krijgt hij 200 gram SFB, met een handje stofvrije luzerne van Metazoa, een schepje ijslands zeewier en 5x per dag een ton hooi. Oh ja, bij zijn hapje krijgt hij ook wat zonnebloemolie . Ik ben blij dat ik in aanraking ben gekomen met dit voer. Paardlief is wat vrolijker en voorwaartser. Hij vindt het lekker! Voor ons blijft het zo! Topspul!!
Een tevreden klant

Pony glimt als een spiegel, en superfit!

Fijn voer! Mijn spook word van alles druk, ook van Metazoa: vitaminekorrel houdt ze dus niet perse rustig. Hij zou 150 gram mogen, maar 100 gram is al teveel. Op 50 gram Metazoa met 5 gram kamille toegevoegd doet hij het super! Hij glimt en is ontzettend vrolijk, kan het werk super aan en speelt heel wat af in de paddock. Als ik een dag meer geef en hij werkt de dag erna, is de energie ook mooi weg. De dag daarop volgend is hij dan weer rustig. Na de proefemmer heb ik vandaag 10 kilo ingeslagen: ik mocht de helft kopen van de voerhandel. Het zou fijn zijn als er ook 10 kg zakken zouden komen: ik doe met 10 kg al 200 dagen. Een zak van 20 kilo vinden veel stalgenoten gewoon echt teveel, zeker met kleine pony’s.

Bandiet

Mijn paard zit goed in zijn vel

De glans die je krijgt door Metazoa Diervoeders is echt geweldig!! onze paarden doen het er super op!

 

Hennie van Vliet

Voor mijn paard geen ander voer meer

Dirk is na een ontwormingskuur gigantisch afgevallen. Niets hielp tot ik Metazoa ben gaan voeren. Na 1 week gebruik in combinatie met de luzerne ging hij helderder kijken. na 2 weken begon hij aan te komen. Na 4 weken had ik mijn oude paard terug. Hij wilde weer werken was weer enthousiast en alhoewel nog wat magertjes en slap in de spieren gaat het erg goed met hem. Voor mij en Dirk geen ander voer meer. –
John

Ik geef geen krachtvoer meer

Mijn paard leeft 24/7 buiten met schuilstal samen met 2 andere paardjes. Na lang getobd te hebben met mijn paard die maar niet fit wilde worden en niet steeds willen wisselen van krachtvoer. Heb ik nu mijn weg gevonden. Hij krijgt geen krachtvoer meer! Onbeperkt toegang tot hooi/voordroog en in winter soms wat stro en daarnaast de Metazoa superfitbroxx 300gram verdeeld over de dag. Sinds kort omdat hij veel spieren verloren had krijgt hij ook de HP23 van Metazoa erbij dit mix ik met tarwezemelen en schutje olie als energiebron erin, week ik zodat het een mooi papje wordt omdat ik de brok zelf wat hard vond en mijn paard die minder graag at dan de Superfitbroxx. Mijn paard zit in wintervacht al maar glanst als een spiegel, voelt zich fit, loopt met voldoende werklust en is happy! Dat is lang geleden. VOor mij werkt het. Hoewel ik nog de winter en vooral het voorjaar af wil wachten omdat mijn paard dan altijd heel moeilijk had tijdens verhaar periode. We gaan zien of het dit voorjaar beter gaat en dan denk ik dat ik gewisseld heb naar dit!
paardengek

In het begin moest ze er wel aan wennen

Ik ben in mei 2013 gestart met metazoa superfitbrox voor mijn IJslander. Reden: te dik ,dus angst voor hoefbevangenheid en veel te heet in d’r hoofd. Iedere dag krijgt ze een ca. 200gr plus voldoende ruwvoer in de vorm van hooi, kuil, gras. ( afgestemd op de periode vh jaar)
In het begin moest ze er wel aan wennen, maar nu eet ze de brokjes met smaak.
Ze is veel rustiger, soepeler, slanker zonder spierverlies en koeler in haar gedrag geworden. Omdat we regelmatig lange ritten maken en ik haar dan na zo,n rit wat extra wil geven, gaf ik haar een schep krachtvoer. Maar sinds een paar weken schrikt ze vaker en wil dan uitbreken. Mogelijk komt dit door incidenteel toedienen van krachtvoer waar veel suikers inzitten. Ik ben geadviseerd om haar nu Metazoa hp23 bij te gaan voeren om haar vitamine, mineralen en eiwit beter in balans te houden. Ik ben reuze benieuwd, maar gezien mijn goede ervaring met de brox heb ik er alle vertrouwen in.
Janet

Vermindert eczeem

Toen ik mijn merrie kreeg in oktober van vorig jaar was ze extreem dik en had ze bijna geen manen meer over. Vanaf toen ben ik Metazoa gaan voeren. Ze is vanaf dat moment erg afgevallen, haar manen zijn enorm aan gegroeid en haar vacht glimt.
Ik ben erg blij met dit product wat dit voor mijn merrie heeft gedaan.
Ook heb ik een oude merrie waar aan ik dit voer, zij blijft goed in conditie deze gehele winter. Tip wat ik heb gedaan is voor mijn oude merrie het even te laten weken in water.Goedkoop, verminderd eczeem, gezond en ze hebben ook snoepjes vorm dit is makkelijk te geven.
Nina

Eindelijk heb ik het juiste voer

Mijn paarden en pony’s krijgen sinds een jaar Metazoa Superfit Broxxx met een handje Luzerne. Van mijn kant alleen maar lof over dit product! Na jaren allerlei producten geprobeerd te hebben, ben ik eindelijk klaar met mijn zoektocht naar het juiste voer. Je ziet tegenwoordig door de bomen het bos niet meer met alles wat er op de markt is.
Mijn (voorheen) standaard te zware en nerveuze merrie is veel gelijkmatiger geworden in gedrag, ze is ontzettend tevreden geworden. Zij is in een langzaam tempo afgevallen en heeft er een prachtige gladde vacht aan over gehouden. Mijn oude merrie is juist mooi op gewicht gebleven in de winter en heeft tevens een prachtige vacht. Ook zij is qua gedrag veel kalmer geworden. Overigens betekend dat niet dat ze minder energie hebben, dat hebben ze genoeg. Ons sportpaard dat snel afvalt krijgt het ook, en die krijgt alleen wat extra’s voor zijn spieren. Onze kleinste pony kunnen we met een gerust hart de Metazoa geven naast het hooi/voordroog zodat ook zij niet ontploft qua omvang en power. Ze eten het allemaal graag. Wat wel even wennen is, is de hoeveelheid die gegeven wordt. Maar dat went snel. Wel belangrijk is dat de basis, het ruwvoer van goede kwaliteit is! En dat ze dit (bijna) onbeperkt tot hun beschikking hebben. Hele verschillende type paarden en pony’s dus, maar zulke goede resultaten stuk voor stuk. Bij mij komt er geen ander voer meer in huis! Overigens heb ik ook de Snaxxx in huis, daarmee geven we ze regelmatig een extraatje.
Jans

Mijn paardjes doen het er goed op

Mijn paardjes doen het goed op de Metazoa. Bij de Metazoa krijgt er 1 ook luzerne van Metazoa. De paarden vinden het heerlijk. Enige minpuntje het is niet overal verkrijgbaar.”
Simone

Ruim 100 kilo afgevallen

Mijn ijsco krijgt het nu al 2 jaar met veel succes. Hij was veel te zwaar en is door Metazoa en een aangepast voederpatroon een dikke 100 kilo afgevallen. Ik ben er erg blij mee en mijn vriendje eet het nog elke dag erg smakelijk. Hij krijgt er elke avond een handje stofvrije luzerne door om lekker lang te kauwen en voldoende speeksel aan te maken. De snoepjes? Favoriet! Hij is mooi, blij en lichtvoetig! Top spul..Metazoa!

Anja van der Sluijs

Scheelt mij een hoop geld per jaar aan medicijnen.

Voer nu 1,5 jaar aan shet en pony. Zelfs de shet komt relatief snel door de verharing heen. Pony heeft cushing en krijgt alleen metazoa en goed kwalitatief grof hooi, afgebouwd met pracend medicijn wat volgens de DA niet mogelijk was, en de hoefbevangenheid is niet meer terug gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat Metazoa daar zeer positief aan bijgedragen heb. En belangrijk, pony’s vinden het super lekker! En scheelt mij een hoop geld per jaar aan medicijnen wat ik nu niet meer geef. Win win situatie!

Divoza klant

Zo goed in zijn vacht

Ben het van het voorjaar gaan gebruiken bij mijn Belg. Beetje sceptisch over het kleine beetje voer wat we moesten geven. Maar wauw wat een resultaat…Zo vol…Zo goed in zijn vacht!! Voor ons was het jaren geleden dat hij er zo goed uit heeft gezien. Ondanks zijn ziekte…

Corrina Ruisaard

Er groeit ineens nieuw haar

Sinds een kleine 4 weken geef ik mijn Shire, Metazoa brok. En zie duidelijk verschil. Hij glimt zit goed in zijn vel. Meer energie met rijden. De mok is bijna weg. En de kale plekken tussen zijn manen daar groeit ineens weer nieuwe haren. Echt onvoorstelbaar! Ik ben zeer tevreden met u voer. Het lijkt duurder dan ander voer. Maar ik heb maar 400 gram nodig op een dag. Dus is het ook nog goedkoper dan regulier voer. Dank u wel voor uw producten! !

Boothay Shire

Sterkere hoeven

Mijn paard heeft helemaal geen hoefproblemen meer sinds ik Metazoa voer. Mijn paard heeft witte hoeven en daar zaten vaak scheuren in of er brokkelde stukken af. Ik had nooit gedacht dat dit van het voer zou kunnen komen. Maar sinds ik Metazoa voer brokkelen zijn hoeven nauwelijks meer.

saskia

Geen zomereczeem meer

“Mijn pony, ex zomereczeem, mijn barock pinto en mijn Friese merrie zijn er gek op, net als de snoepjes de dikkertjes komen mooi op gewicht en de dunne is niet meer dun….gewoon goed gezonde paarden die het er super op doen….elke ochtend als ze de ton horen opengaan krijg ik een hinnekende serenade, zo wil iedereen de dag toch beginnen.”

Yvonne van der Velden

Het schuren van de staart is voorbij

Echt een wereld van verschil, gebruik het nu vanaf september. Het schuren van de staart is voorbij, de staart groeit weer en zijn manen zijn ook weer gaan groeien. Zijn vacht ziet er beter uit en hij zit nog beter in zijn vel.”

Esmeralda de Groot

Fantastisch spul

Ik ben echt heel erg enthousiast over Metazoa. Mijn paarden reageren er alleen maar goed op en ze vinden het lekker. Daarnaast zien ze er super uit, komen super mooi in hun vacht en krijgen geen bultjes of jeuk. Vlak voordat ik met Metazoa begon, zag ik twee van de drie tot mijn schrik mest eten. Sinds ik Metazoa SuperFit Broxxx voer heb ik dit niet meer gezien.

Linda

 

 

Wat is jouw ervaring met Metazoa?

Verplicht veld

(wordt zichtbaar op de site )
Optioneel

Door op 'Voeg toe' te drukken ga je ermee akkoord dat Metazoa jouw ervaring publiceert.