Wat vinden anderen van Metazoa

Een heel ander paard

Na lang googelen naar een volledige voeding voor mijn paard geef ik haar sinds begin oktober 2016 Metazoa Broxx in combinatie met de Luzerne.
Na een heftige mokperiode en een schriftelijk energie onderzoek, kwam ik er achter dat mijn merrie waarschijnlijk niet voldoende voedingsstoffen binnen kreeg die zij nodig heeft. Ik gaf haar al jarenlang hetzelfde, maar zeker niet de hoeveelheid die zij officieel binnen zou moeten krijgen. Dit omdat dit zou neerkomen op ruim 4,5kg krachtvoer per dag en zij dan moddervet zou worden. Na lang wikken en wegen en googelen kwam ik uit op Metazoa en besloot om dit te gaan proberen.
Door de hoeveelheid die je moet geven, was ik erg bang dat zij af zou vallen, maar niets is minder waar. Zij blijft nu super mooi op gewicht en ziet er super uit. Zij is veel relaxter geworden in haar doen en laten en dat is zeker te merken met rijden, soms vind ik haar zelfs te relaxt. Zij heeft natuurlijk nog steeds haar uitspattingen, maar dat zit nu eenmaal in haar karakter. Ik ben ook heel blij met de foto’s die ik van stalgenoten krijg, dat zij overdag relaxt een dutje doet op stal. Iets wat zij heel lang zelden deed.
Wat mij nog het meest deugd doet is de werking voor haar hoeven. Al sinds een jaar of 9 heeft zij in beide voorhoeven een scheur zitten tot in haar kroonrand. Heb met de hoefsmid al veel geprobeerd om deze weer weg te krijgen. Nu ik de metazoa voer zie ik ineens dat deze gestopt zijn met doorscheuren en er langzaam uit gaan groeien. Ik neem hiervan nu steeds foto’s om het resultaat in de gaten te houden. Ik ben hier erg blij mee, want ik had nooit gedacht dat dit ooit zou gebeuren. Dit is voor mij ook het grote bewijs dat zij duidelijk tekorten had van voedingsstoffen.
Sinds ik Metazoa gebruik ben ik ook gestopt met het geven van extra magnesium, omdat dit in principe voldoende in de brok aanwezig is. Tot nu toe ben ik ook niet van plan dit nog extra te gaan geven.
Al met al heb ik een heel ander en relaxter paard gekregen, dat nu gewoon voldoende binnen krijgt wat zij nodig heeft en daar door een algeheel gezond paard is.

Jojanneke Haverkamp

In het begin moest ze er wel aan wennen

Ik ben in mei 2013 gestart met metazoa superfitbrox voor mijn IJslander. Reden: te dik ,dus angst voor hoefbevangenheid en veel te heet in d’r hoofd. Iedere dag krijgt ze een ca. 200gr plus voldoende ruwvoer in de vorm van hooi, kuil, gras. ( afgestemd op de periode vh jaar)
In het begin moest ze er wel aan wennen, maar nu eet ze de brokjes met smaak.
Ze is veel rustiger, soepeler, slanker zonder spierverlies en koeler in haar gedrag geworden. Omdat we regelmatig lange ritten maken en ik haar dan na zo,n rit wat extra wil geven, gaf ik haar een schep krachtvoer. Maar sinds een paar weken schrikt ze vaker en wil dan uitbreken. Mogelijk komt dit door incidenteel toedienen van krachtvoer waar veel suikers inzitten. Ik ben geadviseerd om haar nu Metazoa hp23 bij te gaan voeren om haar vitamine, mineralen en eiwit beter in balans te houden. Ik ben reuze benieuwd, maar gezien mijn goede ervaring met de brox heb ik er alle vertrouwen in.
Janet

Scheelt mij een hoop geld per jaar aan medicijnen.

Voer nu 1,5 jaar aan shet en pony. Zelfs de shet komt relatief snel door de verharing heen. Pony heeft cushing en krijgt alleen metazoa en goed kwalitatief grof hooi, afgebouwd met pracend medicijn wat volgens de DA niet mogelijk was, en de hoefbevangenheid is niet meer terug gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat Metazoa daar zeer positief aan bijgedragen heb. En belangrijk, pony’s vinden het super lekker! En scheelt mij een hoop geld per jaar aan medicijnen wat ik nu niet meer geef. Win win situatie!

Divoza klant

Sterkere hoeven

Mijn paard heeft helemaal geen hoefproblemen meer sinds ik Metazoa voer. Mijn paard heeft witte hoeven en daar zaten vaak scheuren in of er brokkelde stukken af. Ik had nooit gedacht dat dit van het voer zou kunnen komen. Maar sinds ik Metazoa voer brokkelen zijn hoeven nauwelijks meer.

saskia

Wat is jouw ervaring met Metazoa?

Verplicht veld

(wordt zichtbaar op de site )
Optioneel

Door op 'Voeg toe' te drukken ga je ermee akkoord dat Metazoa jouw ervaring publiceert.