Een heel ander paard

Na lang googelen naar een volledige voeding voor mijn paard geef ik haar sinds begin oktober 2016 Metazoa Broxx in combinatie met de Luzerne.
Na een heftige mokperiode en een schriftelijk energie onderzoek, kwam ik er achter dat mijn merrie waarschijnlijk niet voldoende voedingsstoffen binnen kreeg die zij nodig heeft. Ik gaf haar al jarenlang hetzelfde, maar zeker niet de hoeveelheid die zij officieel binnen zou moeten krijgen. Dit omdat dit zou neerkomen op ruim 4,5kg krachtvoer per dag en zij dan moddervet zou worden. Na lang wikken en wegen en googelen kwam ik uit op Metazoa en besloot om dit te gaan proberen.
Door de hoeveelheid die je moet geven, was ik erg bang dat zij af zou vallen, maar niets is minder waar. Zij blijft nu super mooi op gewicht en ziet er super uit. Zij is veel relaxter geworden in haar doen en laten en dat is zeker te merken met rijden, soms vind ik haar zelfs te relaxt. Zij heeft natuurlijk nog steeds haar uitspattingen, maar dat zit nu eenmaal in haar karakter. Ik ben ook heel blij met de foto’s die ik van stalgenoten krijg, dat zij overdag relaxt een dutje doet op stal. Iets wat zij heel lang zelden deed.
Wat mij nog het meest deugd doet is de werking voor haar hoeven. Al sinds een jaar of 9 heeft zij in beide voorhoeven een scheur zitten tot in haar kroonrand. Heb met de hoefsmid al veel geprobeerd om deze weer weg te krijgen. Nu ik de metazoa voer zie ik ineens dat deze gestopt zijn met doorscheuren en er langzaam uit gaan groeien. Ik neem hiervan nu steeds foto’s om het resultaat in de gaten te houden. Ik ben hier erg blij mee, want ik had nooit gedacht dat dit ooit zou gebeuren. Dit is voor mij ook het grote bewijs dat zij duidelijk tekorten had van voedingsstoffen.
Sinds ik Metazoa gebruik ben ik ook gestopt met het geven van extra magnesium, omdat dit in principe voldoende in de brok aanwezig is. Tot nu toe ben ik ook niet van plan dit nog extra te gaan geven.
Al met al heb ik een heel ander en relaxter paard gekregen, dat nu gewoon voldoende binnen krijgt wat zij nodig heeft en daar door een algeheel gezond paard is.